fbpx

Proiectul „#ContemporaryLifeStyle” cuprinde lucrări care se doresc a fi un joc de imaginație intergenerațional.

Cum ar fi să nu mai existe prăpastia dintre generații? Ce ar fi dacă „Ținerii din ziua de azi” ar fi înlocuit de „Mi-am luat iPhone 8, maică”? Dacă bunica și vecinele ei ar rivaliza cu noi pe Tinder, în vreme ce soții lor s-ar adăpa cu un Apple Martini la cârciuma shabby-chic din sat? Probabil că rezultatul s-ar situa undeva între utopie și caricatură. Dar cine este cu adevărat păcăliciul în această fantezie?

Lucrările îi pune pe „ai bătrâni” în situații improbabile, tipice – și, suntem noi convinși, indispensabile – vremurilor noastre, iar efectul este unul absurd. Însă uităm un lucru, în simpatia nu lipsită de condescendență pe care o nutrim față de ei: că au trăit și s-au descurcat bine-mersi, înfruntând probleme mai grave decât cele cu care dăm noi piept acum – și fără a dispune de soluțiile noastre. N-au mâncat de la McDonald’s, și totuși, n-au murit de foame. În loc să fumeze iarbă, au cosit-o, dar uite cât de senini sunt, spre deosebire de noi. Deși nici vorbă de aplicații pentru dating, cei mai mulți dintre ei și-au găsit perechea.

Și acum vine întrebarea: oare chiar tot ce ne înconjoară ne este util, iar soluțiile disponibile pretutindeni răspund unor probleme sau nevoi reale?

Evoluăm rapid, fără a mai discerne între lucruri folositoare și lucruri inutile, între nevoi reale și dependențe induse. Nu avem nici timpul, nici răbdarea să reflectăm la noi, pentru că suntem acaparați de soluții înainte chiar să conștientizăm problema.

Din acest punct de vedere, „#ContemporaryLifeStyle” se dorește a fi o recenzie negativă la adresa generației noastre, precum și un apel la trezire din narcoza consumeristă a vremurilor, o invitație la simplitate și… realitate.

  • An productie

    2017
    2018
    2019